Verkkokauppa Laser-Riimikko > Sapluunat

Sapluunat

Sapluunat
Sapluunat voidaan jakaa levy- ja tarrasapluunoihin. (=kaavain, sabluuna, sablon, stencil)
Levysapluunoita voidaan käyttää jopa tuhansia kertoja. Näissä tekstien kirjasinlajina on joku valitsemastasi stencil-fontti. Stencil-fonteissa kirjainten ja numeroiden keskiosat pysyvät paikoillaan pienillä 'siltauksilla'.

Tarrasapluunat puolestaan ovat kertakäyttöisiä ja niissä irtoosat pysyvät ennen asennusta paikallaan siirtoteipin avulla. Siirtoteippi poistetaan ennen maalausta.

Kun suunnittelet sapluunaa, niin selvitä ensin tekstien maksimipituus, sillä teksteistä tulee hyvin helposti liian pitkiä. Suunnitteluohjelman 'Tiiviit fontit' ja merkkivälin pienennys auttaa joskus.

Suihkumaalauksessa voi käyttää paksuja sapluunamateriaaleja, mutta telauksessa ja töpötyksessä materiaalin tulee olla ohutta. 0.3 mm polyeteeni on hyvä yleismateriaali kaikkiin pienehköhin sapluunoihin. Polypropeeni (=Pp) on edullista ja sitkeää. Polyasetaali (=Pom) on jäykempää ja 'parempaa', mutta pakkasessa aika haurasta. Ihan pienissä kuvioissa on käytettävä pomia, polyeteeniä tai maitopurkkipahvia ja fontin tulee olla sellainen, missä siltaukset on levät (esim stencilia-A)

Voit kirjoittaa tilausriville myös lisäohjeita kuten "venytä tekstejä korkeussuunnassa, tavoite 5 cm" tai "purista kasaan mahd. paljon" yms
Valitse vasemmalta haluamasi sapluunatyyppi.
 Ostoskori

Riimikko Ay / Laser-Riimikko, Konsulintie 35, 07110 Hinthaara, Finland
puh. 045 133 7675, sähköpostiosoite laser@riimikko.fi
Viimeksi päivitetty 2019-08-16 14:16:58